Traditional Case Study 2

Oliver Steer Interior Design was recommended to assist in the conversion and renovation of the former household staff quarters that had remained untouched for fifty years.

The brief was to transform what were previously four bedrooms and two bathrooms into three bedrooms with adjoining en suites. To organise the rooms, a winding narrow corridor was transformed into a generous inner gallery that maximised natural light. The traditionally decorated bedrooms then used diverse fabrics and wallpapers designed to create harmony between individual rooms. The configuration enabled the formation of large en suite bathrooms which were given a sophisticated, contemporary feel, using hand-cut and polished stone to form exquisitely detailed surrounds to the sanitary ware.

A bespoke carpet was woven in the USA and cabinet makers produced custom made fitted bookcases to a design created by Oliver. By marrying both traditional and contemporary style within the grandeur of a Victorian hall Oliver was able to successfully satisfy a couple with different stylistic taste.